Hoe kies je de juiste maat voor je ring?

Artikel 4 van 4

Je hebt een leuke ring online gezien. Maar nu twijfel je over de juiste maat. Heel begrijpelijk. Online is dit toch even iets anders dan in een stenen winkel. Dan zou je gaan passen tot je de juiste maat hebt. Met deze blog willen we je hier graag bij helpen.

 

 

Er zijn meerdere manieren om tot de juiste ringmaat te komen.  

Houd bij het opmeten altijd rekening met onderstaande punten:

  • Geen vinger is hetzelfde. Meet dan ook de vinger waar je de ring om wilt gaan dragen

  • De diktes van je vingers verschillen per temperatuur. Bij kou zijn ze dunner. Bij warmte juist dikker. Ook het moment van de dag kan sterk veranderen. Zo zijn ze ́s ochtends dikker dan eind van de dag. Meet daarom op minimaal twee verschillende tijdstippen op twee verschillende dagen. Dan weet je zeker dat je goed zit

  • Verder zijn er nog een aantal factoren (zoals zwangerschap, medicijnen, eetgewoonte, ziekte etc) die uitwerking hebben op de dikte van je vingers

  • Houd rekening met de dikte van de ring. Hoe groter of dikker de ring, hoe strakker hij gaat zitten. Tel daarom een halve cm extra voor je ringmaat. En bij een hele smalle ring juist een halve cm kleiner. 

  • Twijfel je tussen twee maten, kies dan voor de grootste maat

 

Opmeten bestaande ring

Heb je een ring die al goed zit? Dan kun je deze makkelijk opmeten. Leg de ring op een liniaal. Zorg dat je alleen de binnenzijde van de ring op meet. Dus niet de rand van de ring zelf. De maat die je afleest is de diameter van de ring.

In onderstaande tabel kun je kijken met welke maat dit overeenkomt.

Opmeten met touwtje of strookje papier

Mocht je nog geen passende ring hebben. Neem dan een touwtje of een dun strookje papier. Wikkel deze om de vinger en teken met een potlood af waar het touwtje of papiertje weer bij elkaar komen. Meet vervolgens de maat op tot aan het potloodstreepje.

Let wel op dat je het niet te strak meet. En dat het ook nog over je knokkel moet kunnen.

 

Ring Sizer app

Een heel andere methode waarbij je wel een passende ring moet hebben is de Ring Sizer app, die je kunt downloaden op je telefoon. Door een bestaande ring op je telefoon te leggen, meet de app deze op.

 

Nu je je maat weet, kijk even bij onze ringen. Wie weet zit er iets moois tussen. 

© 2019 - 2024 smukwaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel