Welk kleurtype ben jij? Goud of Zilver?

Artikel 3 van 4

Het is jou vast ook wel eens overkomen, je ziet een prachtig sieraad of kledingstuk en denkt die wil ik hebben. Zodra je het draagt of aan hebt, blijkt het toch veel minder mooi uit te vallen. t,erwijl het je vriendin wel prachtig staat.

 

Dit alles heeft te maken met de ondertoon van je huid. Je ondertoon moet je niet verwarren met je huidskleur. Je huidskleur kan veranderen qua kleur. Je ondertoon niet, deze blijft altijd hetzelfde en schijnt door je huid heen.

De volgende ondertonen zijn er: koel, warm en neutraal. 

 

Het bepalen van de ondertoon kan aan de hand van de volgende stappen.

 

  1. Kijk naar de aders aan de binnenkant van je pols. Welke kleur hebben deze bloedvaten? ZIjn ze blauw? Dan ben je een koel type en staat zilver jou mooi. Zijn ze groen? Dan ben je een warm type en maakt een gouden sieraad je outfit af. Is het niet goed te zien of het nu groen of blauw is, dan heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon. Dan staan zilver en goud jou allebei fantastisch.

 

  1. Een andere manier is om een wit vel papier naast je gezicht te houden. Kijk in de spiegel en hoe oogt jouw gezicht? Zie je een een roze of blauwe toon? Dan heb je een koele ondertoon. Oogt het juist perzikachtig of gelig dan heb je een warme ondertoon en staat goud je goed. Ook hier geldt dat als je niet goed een roze of gele toon ziet, dan kan het heel goed zijn dat je een neutrale ondertoon hebt. Bij een olijfkleurige huid zal je gezicht grijs ogen. Ook dan heb je een neutrale ondertoon. En kun je voor goud en zilver gaan.

 

Niet getreurd als nu opeens blijkt dat goud jouw kleur is, terwijl je altijd zilver hebt gedragen. Je kunt goud en zilver heel goed combineren. Let wel dat de verhouding zilver ⅓ en goud ⅔ is. 

 

Sieraden en kleding dragen passend bij je kleurtype zal je gezicht dus veel meer laten shinen en spreken. Donkere en rode vlekken zijn minder zichtbaa en je gezicht lijkt egaler.

Wie wil dat nu niet?

 

 Lees ook: Gold filled, gold plated en vermeil. Ken jij de verschillen?


 

© 2019 - 2024 smukwaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel